This group project encouraged a response to the architectural education we were receiving, enabling the re-design of facilities and re-imagination of teaching methodologies to enhance the experience for future architectural students.
 Located on Gayfield Square, Edinburgh, the School of Architecture’s ethos centres around immersion, allowing the school to engage with its surroundings and embed itself within the city. Beyond the syllabus, the school is open to the wider community, with lectures and events held frequently to allow the interaction between current professionals and students. 
We believed a series of smaller connecting spaces responded best to both the ethos of the school and its contextual location. Research into the city’s lane typology influenced the proposal’s massing, materiality and structural approch, forging a series of structures reflective of the residential mews buildings, tenement / townhouse buildings, villas and industrial buildings characteristic of Edinburgh’s New Town lanes.